Orbán Viktor összespórolt 14 milliót, lazítják az akkugyárakra vonatkozó szabályozást

Heti lapszemlénk. The post Orbán Viktor összespórolt 14 milliót, lazítják az akkugyárakra vonatkozó szabályozást first appeared on atlatszo.hu.

Orbán Viktor összespórolt 14 milliót, lazítják az akkugyárakra vonatkozó szabályozást

444: Orbán 14 millió forintot spórolt össze a feleségével közösen

Havi 4,9 millió forintból már Orbán Viktor is tud spórolni. A miniszterelnök az elmúlt három alkalommal nem tüntetett fel megtakarítást a vagyonnyilatkozatában, a kedden éjfélkor nyilvánosságra kerül bevallásban viszont 14 millió forint szerepel, ami a feleségével közös bankszámlán van.

Portfolio: A kormány fellazítja az akkumulátorgyárakra vonatkozó szabályozást

Szerdán tette közzé a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt a jogszabálytervezetet, amely kivonja a nemzetgazdasági célból kiemelt beruházásokat könnyített területkijelölési szabályozáshoz köti. A változtatást a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell, két elemet pedig külön kiemelnek: az iváncsai és a debreceni akkumulátorgyár-építési projekteket.

Hvg.hu: Varga Mihály végre megvette a gyenesdiási házat és tetemes adósságot halmozott fel

Varga legfrissebb – január végén leadott – vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy a pénzügyminiszter fele részben tulajdonosa lett annak a gyenesdiási családi háznak, amelyről az Átlátszó írta meg tavaly, hogy áron alul bérli. A vételár nem ismert, de a miniszter vagyonnyilatkozata szerint 59 millió forint tartozást halmozott fel az előző bevallása óta.

24.hu: Nagycsaládosok autóvásárlása: titkolózik a kormány, pedig luxus Mercedesre is járt az állami pénz

Bár luxuskategóriás autókat – Audit, BMW-t, és Lexust – is vettek a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával, ezek pontos számát nem árulja el a Pénzügyminisztérium. Az viszont kiderült, hány nagycsaládnak kellett visszafizetnie részben vagy egészben a felvett 2,5 millió forintos kedvezményt.

Telex: Kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítaná a kormány egy budapesti török magániskola épületének felújítását

The post Orbán Viktor összespórolt 14 milliót, lazítják az akkugyárakra vonatkozó szabályozást first appeared on atlatszo.hu.